A kutyapóráz megkönnyíti a sétáltatást

A kutyák heves farok-csóválással jelzik, amikor meghallják, hogy sétáról van szó. Ezt pedig onnan tudják biztosra, hogy csörög a kutyapóráz. Ez a jellegzetes hang erősen beivódik az emlékezetükbe és önfeledten örülnek, amikor a gazdival végre kimehetnek a szabadba. Többféle változat áll a rendelkezésünkre ezen a téren.

Ha gyakran eresztjük el a kutyust, akkor felesleges a hosszú változatot választani, mert tökéletesen meg fog felelni a mini is. Ez azoknak az ebeknek jön jól, akik szépen a gazdi lába mellett sétálnak.

Viszont azok a kutyusok, amelyek szeretnek eltávolodni a gazdájuk mellől és önfeledten szaglásznak sétálás közben, hasznosabb lehet a rövid, illetve a hosszú variáció.

Mindenképp úgy kell kiválasztani a kutyapórázt, hogy az ne gátolja a kutyust a mozgásban. Nekünk gazdiknak is sokkal kellemetlenebb úgy sétáltatni a kedvencünket, ha az állandóan húz a mini kutyapóráz miatt. Azonban az ilyen kellemetlenségeket könnyen ki lehet védeni a megfelelő méret kiválasztásával, ami nem nehéz feladat, néhány fontosabb szempont figyelembevételével.

Print Friendly, PDF & Email