A pezsgő manufaktúra ma is üzemel

Ha azt gondolnánk, hogy manapság az italokat kizárólag csak szupermodern felszereltségű gyárakban állítják elő, akkor nagyot tévednénk. A Törley ugyanis ma is a pezsgő manufaktúra ódon falai közül kerül ki. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy itt a pezsgőgyártás nélkülözi a modern technológiát. Éppen az a szépsége dolognak, hogy itt ötvözve vannak a régmúltat felidéző eszközök az újabb technikai lehetőségekkel.

Ez főként a tradicionális pezsgők készítésére jellemző, hiszen még napjainkban is 30 alkalommal veszik kézbe a palackokat ennél a fajtánál. A pezsgő manufaktúra igazán izgalmas hely, hiszen itt születnek meg azok az italok, amelyek minden ünnepünkön és a közös italozgatásokon jelen vannak.

A tömegtermelés évezredében senki nem gondolná, hogy még ma is vannak italok, amelyek nem instant módon készülnek, hanem pontosan úgy, ahogy egykoron. A pezsgő manufaktúra hatalmas csarnokaiban bizonyos fajták akár 3 évig is érlelődnek mielőtt a pezsgőkedvelő ínyencek elé kerülnének. Itt valóban minőségi gyártás zajlik.

Print Friendly, PDF & Email