Alufólia felhasználása a háztartásokban

Egy tapasztalt háziasszony a sültek tetejére olyan fóliát tesz, ami segíthet megpárolni az ételt. A vastagabb és nehezebb húsok nem süthetőek meg csak úgy magas hőmérsékleten, mert akkor rágósak lesznek. Az alufólia használata fontos, hiszen nem hevül fel, nem ég meg és az ételek megpárolódnak alatta. Továbbá akkor is okos döntés, ha olyan süteményt süt, amelyiknek a tésztája hígabb, de nincs olyan formája, amelynek minden oldala zárt.

Ekkor a sütő aljára nyugodtan betehet egy darab alufóliát, amelyre lecsepeg a felesleges tészta, majd mielőtt megégne a tésztafelesleg, vegye ki a fóliát. Az alufólia a tető nélküli edényekre is kiváló megoldás, mivel egyszerűen le lehet zárni vele a tálkában és dobozban lévő ételeket. Akár még piknikezéshez is felhasználhatja vagy nyaraláshoz. Ha külföldre indulnak nyaralni, akkor alufóliát mindenképpen vigyenek magukkal! A szendvicsek és a húsok becsomagolása a strandon is jól jöhet, mert nem megy bele homok és egyben tartja a szálláshelyen összeállított szendvicseket.