Hogyan készül a marcipán?

A cukrászatban több száz alapanyag mellett dönthetnek a mesterek, amikor valami különlegességgel szeretnék meglepni a vendégeket, családtagokat, barátokat. A marcipán is vitathatatlan egy ilyen hozzávaló, ami számos specialitás elengedhetetlen eleme.

A marcipán nem más, mint egy olyan finomság, ami egy rész blansírozott, hámozott édes mandulából és egy rész őrölt cukorból készül és vízzel kell sziruposra főzni. Sokan úgy gondolják, hogy a mindenki számára kedvelt íz elérése érdekében nem maradhat ki a keserű mandula hozzáadása sem, amivel valóban garantálható a rengeteg személy által kedvelt sajátos ízvilág. A fent említett massza lehet egyszeres, kétszeres, háromszoros is, gondolva itt a cukor és a mandula arányát tekintve. Nyilván ennek a megértéséhez tudni kell, hogy például az egyszeres marcipán fél adag mandulát és fél rész cukrot tartalmaz.

Minél nagyobb a szám, annál több cukorra lesz szükség az elkészítéshez. Azonban a marcipán a www.gourmania.hu webshop oldaláról is megrendelhető, kis- és nagymennyiségben egyaránt.