A kft könyvelés nagy feladat

Vannak olyan személyek, akik nem szeretnének hosszú hónapokon keresztül várakozni, ameddig a cégük elkezd profitot termelni. Szeretnék felgyorsítani ezt a folyamatot, és kiskapukat kezdenek el keresni a kft könyvelés menete során. Bizony eddig ezeket könnyen ki is lehetett használni, viszont az ilyen dolgok előbb-utóbb kiderülnek és felkeltik az olyan szervek érdeklődését, mint például a NAV.

Hogyha azt tapasztalják egy ellenőrzés során, hogy a kft könyvelés nem haladt a megfelelő módon, és szokatlanul kevésnek tűnnek a befizetett számlák a cég forgalmához képest, akkor visszamenőleg fognak ellenőrzést tartani ezzel kapcsolatban.

Sok esetben derült ki, hogy ilyen módon került egy csomó pénz a tulajdonos zsebébe, amivel nem számolt el. Ez alapján már könnyen indítható büntető eljárás.

A kft könyvelés szakszerűen és pontosan kell történjen, ezért akaratunkon kívül is ejthetünk egy olyan hibát, ami a későbbiekben nagyobb büntetéssel fog együtt járni. A kft könyvelés menetét lehetőleg bízzuk egy könyvelőirodára.

Print Friendly, PDF & Email