Kimondottan sokoldalú a rum

Erős, de mégis sajátos élményt kelt és a Karib térség hangulatát idézi. Mi lehet ez? Igen, jól gondoljuk, nem másról van szó, mint a sokak kedvenc nedűjéről, ami a rum. A cukornád levéből vagy a visszamaradott melaszból, lepárlással és erjesztéssel készül. Számos változata létezik és még hazánkban is foglalkoztak a gyártással egy időben.

Ezen finomságról nem véletlenül a kalózok jutnak eszünkbe, hiszen néhány évszázada kimondottan a tengerészek italaként volt ismert. Mára már közkedvelt nedűvé vált és a világ majdnem minden szegletébe eljutott. A rum gyakran igen hosszú érlelési időn esik keresztül a tölgyfahordókban. Változó alkoholtartalommal palackozzák.

A melegebb hónapokban jéggel és esetleg citrommal fogyasztva nagyon kellemes, de gyakran szolgál koktélok alapanyagaként. Olykor még a konyhában, sütemények készítésére is használják. Nincs könnyű dolgunk, ha azt tűztük ki célul, hogy a rum minden változatát megkóstoljuk, de szerencsére online rengeteg típust beszerezhetünk néhány kattintással. Ismerjük meg a diszkontital.hu oldal kínálatát és vegye kezdetét egy mélyreható felfedezés!

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,