A gitározás mindenkit elvarázsol

A legtöbb zeneszerető ember szívében különleges helyet foglalnak el a klasszikus, széles körben elterjedt hangszerek, mint például a gitár. A gitározás manapság is népszerű és elmaradhatatlan eleme a legtöbb zeneiskola kínálatának.

A gitár igen hosszú múltra tekint vissza, hiszen már az ókorban is léteztek olyan húros hangszerek, amelyek alakjukban és felépítésükben a gitárra emlékeztetnek minket. A legrégebbi gitár, ami fenn is maradt eredeti alakjában, a 16. századból származik, s jól látható, hogy a gitározás népszerűsége mind a mai napig töretlen maradt.

Bármilyen fajta zenét is kedvelünk, a gitárszólam szinte mindegyikben megtalálható. A gitárnak számos fajtája alakult ki az idők során, a klasszikus akusztikus gitár mellett ilyen például a basszusgitár vagy az elektromos.

Sokan már gyerekkorban megismerkednek ezzel a hangszerrel, de vannak olyanok is, akik idős korban kapnak rá a gitározás ízére. S egy egyedi gitárszólam nem csak egy zenei klub műsorát vagy egy koncertet tehet felejthetetlenné, de akár egy egyszerű tábortűznél is elvarázsolhat minket.