A párkapcsolati tanácsadás szakemberrel történik

Pszichológiai tanácsadás

Amikor a szerelmesek között valamilyen probléma adódik, akkor a párkapcsolati tanácsadás hosszú távú megoldást jelenthet. Ezeken a foglalkozásokon többször is részt kell venni, el kell mondani a gondokat, meg kell beszélni a bajokat. A pszichológiai tanácsadás formája beszélgetésből áll többnyire. Ha szereti a párját, vele szeretné az életét is leélni, de vannak problémáik, akkor kérjen időpontot a pszi.hu weboldalon! A remek szakemberek óriási tapasztalattal rendelkeznek a szexuális és a párkapcsolati gondok terén egyaránt.

Higgye el, ha a párkapcsolati tanácsadás eléri a célját, akkor a felek egy minőségibb és összetartóbb viszonyban élhetik tovább az életüket. A kapcsolatok csak akkor működnek megfelelően, ha a párok képesek kompromisszumokat kötni. Meg kell tudni hallgatni a másikat, a bizalmat pedig mindenképpen meg kell szavazni, különben állandó gyanakvás fog uralkodni a kötelékben. A pszichológiai tanácsadás bárkinek elérhető, aki úgy érzi, hogy mentálisan szeretne egészségesebben élni. A mai világban nagyon sokan élnek állandó stresszben, ami a lelki harmóniájukra is rányomja a bélyegét.

A pszichológiai tanácsadás során milyen technikát alkalmaznak?

A lélekbúvár többnyire meghallgatja az ügyfelet, kérdéseket tesz fel, próbálja megérteni a lelkében zajló negatív folyamatokat. Egy tapasztalt pszichológus többféle módszert és technikát bevethet annak érdekében, hogy a páciens gyorsan a gyógyulási szakaszba érhessen. Ha úgy érzi, hogy szeretne olyan szakemberrel beszélni, aki segít megoldást találni a problémáira, akkor a honlapon foglaljon időpontot! Meg kell érteni, hogy a barátok nem minden esetben támogatóak és sokszor a problémái sem érdeklik őket.

Támaszt nyújthatnak hosszabb távon, de megoldást nem. Nem kell azt gondolnia, hogy a pszichológiai tanácsadás csak a „bolondoknak” elérhető. Minden olyan embernek járnia kellene pszichológushoz, aki úgy érzi, hogy egyedül van a gondjaival és nem látja a kiutat a mókuskerékből. A párkapcsolati tanácsadás során teljesebb és harmonikusabb kapcsolat érhető el.

A párkapcsolati tanácsadás a szexuális életre is kiterjed?

Előfordul, hogy igen. Léteznek olyan helyzetek, amikor a szerelmeseknek intim problémáik akadnak, csak nem merik elmondani egymásnak. Ebből pedig egyfajta belső feszültség születik, ami miatt az egyik fél magába folytja a stresszt. Ez pedig csak igen nehezen lesz orvosolható, ha szőnyeg alá van seperve a gond. Nagyon fontos, hogy mindenki időben kapjon segítséget. Amikor már késő, akkor az embernek a belső mardosó, fekete énje kerül felszínre.

Ez pedig állandó konfliktusokat fog szülni, aminek a végeredménye egy elmérgesedett kapcsolat lesz, ahol a felek állandóan marni fogják egymást. A párkapcsolati tanácsadás segít megelőzni a hűtlenséget, segít leküzdeni az intimitási gondokat és szorosabb, összetartóbb köteléket tesz elérhetővé. Sokan szenvednek gyermeknevelési, pénzügyi, magánéleti és párkapcsolati nehézségektől. Amikor a nehézségek többrétűek és egymásra is kihatnak, akkor a tanácsadás sem kerülhető el.

Mi történik a pszichológiai tanácsadás során?

Fontos megnyílni a tanácsadás során. A szakértőnek mindent el kell mondani, ami a lelkét nyomja. Mindegy, hogy párkapcsolati, munkahelyi vagy pénzügyi gondokról van szó, a Pszi Pont szakemberei mindenre ismerik a megoldást. A valódi változás útja csak akkor következhet be, ha a pszichológus tanácsait megfogadja.

A legfontosabb kulcs, hogy a személy megértse a jelenlegi helyzetét. Ha ez a felismerés megtörténik, akkor a pszichológiai tanácsadás is 100 %-os sikerrel fog zárulni. A lelki segítségnyújtásnál lényeges hangsúlyt fektetni az egyén mentális egészségére és a személyes erőforrások megtalálására is. Ehhez több alkalom szükséges. A beszűkült látásmód, ami miatt sokan szenvednek, egyszerűen kiszélesítésre kerülhet, ha az illető felfedezi a megoldási lehetőségeket.

A párkapcsolati tanácsadás a közös munkáról szól

Sokan nem mernek szakemberhez fordulni, pedig a pár és a terapeuta közösen megtalálják a megoldást. Nagyon nagy hiba mellőzni ezt, főleg akkor, ha már az utolsó utáni pillanatban vannak benne. Természetesen soha nincs késő változtatni és szakemberhez fordulni. Egy pszichológus egészen más fényben és perspektívában képes megvilágítani a dolgokat. Ami az egyiknek lámpa, az a másiknak fény. Vagyis nem biztos, hogy amit az elszenvedő fél megél az rossz, csak más oldalról kell megfogni a dolgok lényegét.

A párkapcsolati tanácsadás során mindkét félnek jelen kell lennie. Csak így lehet olyan döntést hozni, ami mindkét személynek tökéletes. Az emberek nem egyformák, így a vélekedésük a történések iránt is eltérő. Sajnos ezek a különbségek idővel igen fájdalmassá tudnak válni. Teljesen természetes, hogy másként látjuk egymást és a világot. Nincs ezzel semmi baj. A gond akkor van, ha ezt az egyik fél egyszerűen nem tudja elfogadni, ami örökös vitákhoz és konfliktusokhoz vezethet. Ezek azonban a pszichológiai tanácsadás alkalmával megelőzhetőek és meg is oldhatóak. Nem könnyű és nem is gyors folyamat, de megéri!