Az infraszauna nem terheli meg a szervezetet

A megszokott finn szaunákat biztosan sokan ismerik már, és volt szerencséjük kipróbálni is azt. Azonban Magyarországon kevesen vannak, akik tudják például, hogy mi is az infraszauna és miért bizonyul előnyösebbnek a hagyományos fajtánál.

Ennek az egyik jó tulajdonsága a szélesebb körű használhatóságban rejlik. Sokszor előfordul, főleg az idősebbeknél, hogy a finn fajta a fejet is érő hőterhelés és a magasabb hőmérséklet miatt nem alkalmazható mellékhatások nélkül.

Ekkor érdemes az infraszauna mellett dönteni, hiszen ebben a szervezetet érő hőhatás sokkal közelebb van a normális testhőmérséklethez. Az infraszauna akkor sem okoz csalódást, amikor ezt valaki a testformálásra, fogyókúrára akarja használni. Az infrasugaraknak köszönhetően közel háromszor rövidebb idő alatt garantálható az azonos kalória felhasználás.

A szerkezet fél órás alkalmazásával majdnem 1000 kalória égethető el, amit persze vízfogyasztással nem vesz vissza a szervezet. Az infraszauna ebben kétségtelenül jobb a finn fajtánál.