Családi ház tervek a tökéletes megoldásért

csaladi haz tervek

Ha a saját elképzeléseinknek leginkább megfelelő, tökéletes családi otthonban gondolkodunk, akkor érdemes szakértőre bízni a családi ház tervek elkészítését. Egy új családi ház megépítésével minden elképzelésünk, vágyunk megvalósulhat, amit egy házzal kapcsolatban valaha is megálmodtunk.


Egyszintes családi ház tervek

Mind az egyszintes, mind pedig a többszintes családi háznak megvannak az előnyei. Az egyszintes családi ház, a mozgásukban korlátozottak, idősek vagy kisgyermekesek családoknak megfelelő. Amennyiben egy családi ház egyszintes, könnyen elérhetőek a különböző helyiségek. A modern stílusú, egyszintes családi házak tervek esetében megfigyelhetjük, hogy általában a nappali vagy a manapság igen népszerű amerikai konyhás nappali foglalja el a központi helyet a házban, amit körülvesz a többi szoba, a fürdő és az illemhelyiség.

egyszintes csaladi haz tervek

Az egyszintes családiház tervek általában úgy kerülnek elkészítésre, hogy a jövőben az esetleges hozzáépítésnek, bővítésnek nagy teret engednek.

Míg egy többszintes családi ház megépítése kiugróan magas költségekkel jár, az egyszintesé lényegesen olcsóbb. Nemcsak maga a kivitelezés, de a jövőbeni karbantartások árai is lényegesen alacsonyabbak lesznek az ingatlan méreteinek köszönhetően.
A tervek elkészítését és a teljes kivitelezést bízhatjuk generálkivitelezőre, de a lépéseket különböző cégekkel is elkészíttethetjük. A legkevesebb stresszel talán úgy oldható meg az építkezés, ha egy előre megtervezett, kulcsrakész házat vásárolunk meg. Így rövid időn belül már költözhetünk is. Ez az új ház vásárlásának leggyorsabb módja, de ha valóban a saját igényeinknek megfelelő családi házat szeretnénk, érdemes azt a tervezéstől a kivitelezésig minden fázison végigkísérni.

Vidéki családi ház tervek

Sokan, főleg az idősebb emberek vagy a gyerekes családok egy idő után megelégelik a városi nyüzsgést és vidéki nyugalomra vágynak. A vidéki családi házak garantálják a teljes kikapcsolódást, hiszen tágas terekkel és óriási kerttel rendelkeznek, közel a természethez. Vidéken élve családias, békés településeken lakhatunk, ahol az emberek nemcsak egymás mellett töltik a napjaikat, hanem valódi szoros kapcsolatot alakítanak ki egymással.

Vidéki családi ház vásárlása esetén gyakori, hogy nem újat építünk, hanem egy használt házat veszünk meg, amit aztán a saját igényeinknek megfelelően alakítunk ki, újítunk fel.

videki csaladi haz tervek

Így nem kell a telekért külön fizetni és egy felújítás olcsóbb is, mint egy teljesen új felépítése. Hátránya azonban, hogy az átalakítás lehetőségei korlátozottak.
Egy új vidéki ház építése esetén először a telket kell megvenni, ezután jön a tervek elkészítése, majd kivitelezése. Egy ilyen projektben rendkívül nehéz meghatározni, hogy meddig fognak nőni a költségek, hiszen az építkezés ideje alatt folyamatosan változnak az építőanyag árak is. Ha valóban egyedi és sajátos, modern ingatlant szeretnénk távol a város zajától, megéri befektetni egy újépítésű vidéki családi házba.

Kis családi ház tervek

A családi házak kapcsán az embernek mindig valamilyen tágas, nagy terekkel rendelkező ingatlan jut eszébe.

Pedig bizony vannak kis családi házak is.

kis csaladi haz tervek

A házak ezen típusa egyedülállóknak vagy pároknak ajánlott, akiknek nincs szükségük tágas terekre, de szeretnék élvezni a csendet. Sokan nyugdíjas éveikben költöznek a várostól messze, egy meghitt falusi közösségbe. A kis családi ház tervek szinte egytől-egyig megegyeznek a régi parasztházak alaprajzaival, ahol a mellékhelyiség, a fürdő és a konyha mellett, 1 maximum 2 szoba van. Ezek nemcsak állandó lakhatásra alkalmasak, de nyaralóként is megállják a helyüket. Kis családi házakat főleg a használt ingatlanok között találunk többnyire alacsony áron, az újépítésűek általában nagyobb mérettel és magasabb árral rendelkeznek.

Láthatjuk, hogy a családi ház tervek számos típusa elkészülhet. Kizárólag az igényeinken és a tervező kreativitásán múlik, hogy miként valósulnak meg az elképzeléseink.