Egyre nagyobb a kereslet a luxus házakra

luxus házak

Eladó luxus házak vásárlásán gondolkodik? Nem mindegy, hogy milyen otthont választ a jövő tekintetében?

Az aktuális gazdasági helyzet ellenére is az tapasztalható, hogy a tehetős társadalmi réteg körében az eladó luxus házak mind nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Ugyan az ingatlanpiacon a várt jelentős árcsökkenés jelenleg még nem érkezett el és ez a luxus házak kínálatára is igaz. Viszont tény, hogy az árképzésre kiemelt hatása lehet az egyéni tényezőknek, így például annak, hogy a tulajdonosok milyen gyorsan szeretnének megszabadulni az ingatlantól.

 

Hogy mit tudnak az eladó luxus házak, amiért töretlen népszerűségnek örvendenek?

Mit vár el a mai kor embere attól az ingatlantól, amelyikért akár százmilliót is tud és szeretne is fizetni?

Miért tartják fontosnak egyre többen, hogy az otthon kényelmében minden luxus rendelkezésre álljon? Milyen  hatással van minderre az aktuális világjárvány és az általa felébresztett tendenciák? Cikkünkben ilyen kérdéseknek járunk utána.

 

Egyre értékesebb az otthon töltött idő!

luxus házak

Aligha tudunk olyan élethelyzetet mondani, amikor az otthon biztonsága nagyobb népszerűségnek örvendett, mint manapság.

home office minden korábbinál többeknek elérhető és a szabadidős elfoglaltságoknak is gyakran a privát élettér a helyszíne. Ugyan előrejelzések rendelkezésünkre állnak, de a pandémia tényleges végéről pontos információkkal még senki sem szolgálhat. Nem véletlen tehát, hogy ingatlanvásárlás során mind többen tartják fontosnak, hogy a leendő ingatlan az összes kényelmi funkcióval rendelkezzen. Medence, szauna, konditerem- ezek olyan előnyöknek számítanak, amelyekért sokan hajlandóak jelentősen többet fizetni.

 

Eladó luxus házak birtokkal 

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a luxus ingatlanok gyakran a nagyvárosi nyüzsgéstől távol helyezkednek el, ez pedig sokak szemében kifejezetten vonzónak számít.

Az erdővel, tóval rendelkező, akár mezőgazdasági tevékenységre is alkalmas birtok eladó kínálatában hazánk népszerű területein számos lehetőség megtalálható.

A szőlőgazdálkodás és a köré épülő borászat, vendéglátóhely üzemeltetés igen keresett azok körében, akik vonzalmat éreznek a hasonló tevékenységek iránt.

 

Természetesen a nagy telekkel rendelkező vidéki luxus házak iránt érdeklődők gyakran csupán a természet közelsége miatt választják a birtokokat. A maximális kényelemről és az esztétikus környezetről a vidéki jelleg ellenére sem kell lemondani. Ma már építkezések alkalmával is van mód arra, hogy kifejezetten a vidéki birtokok hangulatára jellemző stílusban valósuljon meg az ingatlan, de a belső terek abszolút prémium színvonalat biztosítsanak.

 

Eladó luxus házak belvárosi környezetben

 

Az ingatlanpiacon nézelődők között vannak tipikusan olyan vásárlók, akik a vidék csendessége és romantikája helyett, inkább a pezsgő belvárosi életet részesítenék előnyben.

A luxus ingatlanok újépítésű lakóparkokban éppen úgy megtalálhatóak, mint a nagyvárosok történelmi belvárosi területein.

A luxus házak nemcsak az igényes külső megjelenésben mutatkoznak meg, hanem sokkal inkább a belsőépítészeti megoldásokban, az alkalmazott burkolóanyagokban, de az egyéni méretre szabott bútorokkal berendezett gardrób is nagy népszerűségnek örvend.

luxus házak

Luxus családi kivitelben 

 

A felsőbb árszegmensben a penthouse lakások is igen elterjedtek és nemcsak a legénylakásra vágyók döntenek ilyenek mellett.

Tény azonban, ha családosként keresi az ember az eladó luxus házak kínálatában az ideálist, akkor a gondozott kerttel, medencével rendelkező ingatlanok vezetik a népszerűségi listát. A luxus ingatlan alapterülete korántsem elhanyagolható szempont, pláne akkor, ha több gyermek is van a családban. Az amerikai konyha, konyhasziget megoldások még mindig trendinek számítanak, de a fürdőszoba kialakításán szintén megmutatkozik az, hogy milyen árkategóriás otthonról van szó. A méretes fürdőszoba, a szabadon álló fürdőkád, a prémium színvonalú burkolóanyagok nagyon keresett részleteknek számítanak.

Eladó luxus házak: határ a csillagos ég 

A luxus ingatlan ára elsősorban az elhelyezkedésétől, méretétől függ, de attól is, vajon azonnal beköltözhető-e és hagynak-e teret az egyéni igények megvalósításának. Vannak, akik kifejezetten olyan megoldásban gondolkodnak, ami némi felújítást igényel, így személyre szabhatóak a terek. Galériás kialakítás, extrém színek és burkolatok, jakuzzi és szauna, épített medencével rendelkező kert, vagy éppen a méretes birtokok kínálta lehetőségek- a luxus kategóriában nézelődve egészen elképesztő megoldásokkal lehet találkozni.

Ez az a szint, amire a pandémia és a kisember megélhetési problémái tulajdonképpen semmilyen hatással nincsenek.

A rendszerint ingatlanirodán keresztül elérhető eladó luxus házak nemcsak otthont biztosítanak, hanem egyfajta privát birodalmat, ahol a biztonságé, a kényelemé és a kikapcsolódáshoz ideális színtér megteremtéséé a főszerep. Vannak dolgok, amelyekért semmi sem túl drága, ez pedig tökéletesen megmutatkozik az eladó luxus házak kínálatán. Az árak minden korábbinál magasabbak, ám ennek ellenére a kereslet sem marad el az ilyen ingatlanok iránt.