A goji bogyó védi az izmokat

A világ tele van olyan csodás növényekkel, amelyeket bizonyos népek évszázadok óta fogyasztanak, de a nyugati kultúra most fedezte csak fel ezeket. Sok betegség esetében van gyógyulás goji bogyó itallal és szárított bogyókkal.

A goji bogyó olyan csodálatos élelmiszer, amely hihetetlen mennyiségű tápanyaggal látja el a szervezetet. Valószínűleg nem is gondolnánk, hogy a más néven goji berry összetevői közt majdnem 20-féle aminosav található, emellett még rengeteg ásványi anyag, antioxidáns, szelén, Omega-3 és Omega-6 zsírsav. A C-vitamin koncentrációja a második legmagasabb a gyümölcsök között. Ez az egzotikus növény többféle módon fogyasztható, többek között tea formájában.

A goji bogyó jótékony hatásai közt feltétlenül meg kell említeni az izmok védelmét, mivel antioxidáns tartalmának köszönhetően meggátolja, hogy a szabad gyökök kárt tegyenek az izomszövetekben, ezért fogyasztása kifejezetten ajánlott a sportolóknak. Emellett a szív- és érrendszer egészségét is támogatja, továbbá segíti a jobb alvást.