Hatásos az élő kerítés

Az otthonunkat és annak környezetét gyakran igyekszünk a saját elképzeléseinkhez idomítani. Vannak, akik annyira a kertészkedés megszállottjai, hogy mindenfelé élő sövényeket alkotnak ki, amelyek még kerítés gyanánt is könnyen megállják a helyüket. Mielőtt arra adnánk a fejünket, hogy egy ilyen rendszert alkossunk meg, érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen fajta növények felelnek meg a feladatra.

Ez egy igazán elterjedt megoldás, amit kisebb gazdaságok esetében olyan tökéletesre fejlesztettek, hogy még az állatokat is el tudják választani egymástól, a sűrűre növő bozót segítségével. Nem mindegy ugyanakkor, hogy a kerítés mennyire ellenálló. Nem kell egyáltalán aggódnunk, hiszen gyakran olyan erősen összefonódnak az ágak, hogy még mi magunk sem volnánk képesek átbújni közöttük.

Ugyanakkor léteznek tüskés növények is, amelyek még elrettentőbbek lehetnek, a legmagasabb és masszívabb kerítés rendszereknél is. Ezeknek további előnye, hogy télen ugyanúgy ellátják a feladatukat, hiszen az ágak nem száradnak el.

Címkék:  ,