IBS-re utaló panaszok

A következőkben felhívjuk a figyelmét néhány olyan árulkodó jelre, ami a bélrendszer leromlására utal. Az IBS, vagyis az irritábilis bél szindróma az egész testre és az agyra is kihat. Gyakran, amikor gyengülő emésztési funkciókra figyel fel, a pajzsmirigyet is érdemes kivizsgáltatni, ugyanis a kettő kapcsolatban állhat. Az IBS jelei között sokszor szerepel a puffadás és a reflux.

Ráadásul egyeseknél székrekedés, másoknál viszont épp ellenkezőleg, hasmenés léphet fel. A mentális problémák, azon belül a depresszió, szorongás vagy a kényszerbetegségek is visszavezethetőek a bélrendszer romlására. Fontos, hogy a vitaminokat és ásványi anyagokat pótolja a szervezet számára, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítani a D, K, B12 és B7 vitaminokra, de a magnéziumra is.

A bőrproblémák is sok mindenről árulkodhatnak, mint a pattanások, pöttyöcskék a bőrön, de az ekcéma is komolyabb gondokat jelölhet. Az IBS kezelésére kezdőlépésként nagyon jónak bizonyul, ha kerüli a cukrokat és az egészségtelen olajokat. Erről többet is megtudhat, ha felveszi velünk a kapcsolatot.