Ismerje meg magát és másokat az Enneagrammal!

Enneagram

Ha úgy érzi, hogy egyre szélsőségesebben viselkedik, gyakran maszkot visel önbizalomhiány miatt vagy pont fordítva, mindig csak előre megy és nem néz oldalra, mindez olyan belső problémákra utal, amelyeket a pszichoanalízis képes oldani. Az Enneagram pedig képes segíteni meghatározni, hogy mik a valódi célok az életben és felismerni azokat a félelmeket, amelyek mélyen a tudatalattijában rejtőznek.

Ezen kívül megtanítja Önt arra, hogy miként ismerheti fel ugyanezeket az igényeket az emberek külső megjelenése (gesztusaik, mimikájuk és tipikus mondataik) alapján. Az Enneagramnak köszönhetően, könnyen szót érthet szinte mindenkivel. Ez a készség különösen hasznos az üzleti tárgyalásoknál, az ellenkező nemmel való kommunikációban és a gyermekek nevelésében is.

Ha gyermeket nevel, akkor a legjobb barátja lehet és nem fogja megtörni a formálódó személyiséget a saját nyomásával. Ezentúl nem sért meg többé olyan embereket, akik másképp gondolkodnak és cselekszenek, mint Ön, hanem megérti a motivációjukat. Az Enneagram bölcsebbé és harmonikusabbá teszi az életét.