Könnyűszerkezetes eladó lakás olcsón

Könnyűszerkezetes eladó lakás olcsón

Egyre többet lehet hallani arról, hogyan építsünk vagy vásároljunk gyorsan és kényelmesen, miként lehet a miénk mielőbb egy eladó lakás olcsón? Amennyiben nem tudunk vagy nem szeretnénk egyszerre sokat költeni, szert tehetünk egy könnyűszerkezetes házra vagy vehetünk lakást részletre is.

Számos lehetőség áll a rendelkezésünkre abban az esetben, ha minden vágyunk egy eladó lakás olcsón. Nézzük, milyen választásaink lehetnek!

elado lakas olcson
Könnyűszerkezetes eladó lakás olcsón

Könnyűszerkezetes eladó lakás olcsón szinte bárhol az országban fellelhető.

Az Egyesült Államokban lassan 300 éve használják ezt a technológiát sikerrel. Amerika időjárási körülményeire való tekintettel, a gyakori szélviharok és hurrikánok miatt egyébként sem érdemes biztos alappal rendelkező házakat építeni.

Magyarországon ehhez képest alig 20 éve indult be a könnyűszerkezetes házak használata és még most sem igazán elterjedt.

olcso elado lakas

Ha utánaszámolunk, akkor itthon az eladó lakások 5 %-a sorolható az ilyen típusú ingatlanok közé. Németországban viszont már az újépítésű házak fele ilyen technológia alapján készül el. Ennek magyarázata talán az, hogy a németek mobilisabbak, nem ragaszkodnak annyira az állandósághoz. Az egyszerű magánházak mellett, ma már lakóparkokat és intézményeket is készítenek ilyen módszerrel.

A könnyűszerkezetes ház legfőbb előnye, hogy nagyon gyorsan készül el.

A kivitelezési és építési ideje nem több, mint 90 nap. A rövid elkészülési időnek köszönhetően, párhuzamosan akár többféle munkafolyamatot is el lehet végezni egyszerre. Néhány esetben akár előregyártásokat is lehet eszközölni. A könnyűszerkezetes eladó lakás energiatakarékos, hiszen kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik. A fűtési költségeket a felére lehet csökkenteni. Az építés során optimális anyagfelhasználásra kell számítani, ahol minimális a hulladék. Az ilyen házak továbbá magas szintű tűzvédelemmel vannak ellátva. Egy könnyűszerkezetes háznak tehát számos előnye van. Érdemes fontolóra venni ezt az építési módszert is.

Ezzel a technikával a miénk lehet egy eladó lakás olcsón. Sőt, a modern, világos belső terek is ugyanúgy kialakíthatóak benne, mint egy tradicionális ház esetén.

Amennyiben a könnyűszerkezetes építési módot különböző okok miatt megbízhatatlannak tartjuk és inkább egy hagyományost szeretnénk, a lakás részletre opciót érdemes átgondolni!

lakas reszletre

Ehhez nem feltétlenül szükséges banki hitelt felvenni, hiszen sok magánszemély kínálja megvételre a lakását havi részletfizetéssel. Ebben az esetben is fontos, hogy írásos szerződésbe foglaljuk az adásvétel részleteit, a megvásárolni kívánt ingatlan paramétereit, a fizetés feltételeit és módját, az eladó és a vevő jogait, kötelezettségeit. Így hosszútávon megkímélhetjük magunkat a későbbi vitáktól. Ne feledkezzünk el az ügyvéd általi ellenjegyzésről sem, hiszen így rendelkezik majd jogi kötőerővel a dokumentum. Amennyiben a felek valamelyike nem teljesítené a szerződéses feltételeket, ennek később nagy szerepe lesz a bíróság előtt.
A hagyományos, banki lakáshitel felvétele biztonságosabb, hiszen megvizsgálják a fedezetet, a törlesztés biztosítékait, valamint lehetőség van kezes bevonására is. Egy pénzintézeti hitelnél azonban mindig magas kamattal kell számolnunk. Így az évek alatt jóval nagyobb összeget fizetünk vissza, mint amennyit a lakás valóban ér. A lakásvásárlók nagy része azonban kénytelen a lakáshitel lehetőségével élni.

Olcsó eladó lakás az ország különböző pontjain

Egy ingatlan értékét számos tényező befolyásolja, így az építés ideje, módja, a nagysága, a felhasznált anyagok minősége, az energiahatékonyság foka, de leginkább talán az elhelyezkedés a legnagyobb befolyásoló tényező az árát tekintve. Azt mondhatjuk, hogy hazánk területén minél keletebbre és a városoktól (városi agglomerációktól) minél távolabb van egy adott ingatlan, annál olcsóbb. Kivéve persze a fővárost, hiszen minden tekintetben Budapest a legdrágább. Ennek oka, hogy az ország gazdasági, oktatási, kulturális és közlekedési központja is.

Így egy eladó lakás Debrecen vagy Miskolc területén jóval kedvezőbb áron kapható, mint Budapesten vagy Győr területén. Ha még ennél is kevesebb összeget szeretnénk ingatlanvásárlásra szánni, keressünk lakást egy távoli északkeleti faluban.

elado lakas debrecen

Ezek a települések viszont nem túl fejlettek semmilyen szempontból és munkalehetőségekben is erős hiány van.
A lakásárak igen széles skálán mozognak. Az év második felére a hozzáértők azt jósolják, ki fog pukkadni az a bizonyos lufi és a vételárak esése várható. Hosszú idő óta az árak folyamatosan emelkedtek. Mivel a piac törvényei miatt nem tarthat örökké a növekedés, ezért hamarosan elérkezik az áresések ideje.

A családi házak árai még tartják magukat, a lakásoknál már most is felfedezhető az árak bizonyos mértékű mérséklődése.

Megéri még várni, hiszen hamarosan jó eséllyel lehet a miénk egy valóban olcsó eladó lakás.

Addig pedig jó figyelemmel kísérni az ingatlanpiac alakulását és résen lenni, hiszen bármikor az ölünkbe pottyanhat egy olyan alkalmi vétel, amit kár lenne kihagyni.