Milyen a hatékony izomgörcs elleni krém?

izomgörcs elleni krém

Könnyen lehet, hogy a kemény edzés alatt izomgörcs lép fel. A tünetei csökkenthetőek az izom enyhe feszítésével és finom masszírozásával. Ezen kívül az izomgörcs elleni krém hatékony segítséget nyújthat. Na, de jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy miért is görcsölhet be az izom?

A megterhelés során nagyon fontos, hogy az izmok hajszálereibe oxigéndús vér áramoljon. Ez ugyanis felmelegíti azokat. Ha nem jutnak elég oxigénhez, merevvé és sérülékennyé válhatnak. A bemelegítő gyakorlatok célja ennek az elkerülése. Az izomgörcs elleni krém edzés előtti használata hasonló célt szolgál.

Ám ha nincs kéznél, és megtörténik a baj, sokat segíthet egy meleg fürdő vagy borogatás. Egy erre a célra kifejlesztett, gyógynövény alapú géllel vagy spray-vel pedig kimagasló eredményeket lehet elérni. Ha van benne mentol és/vagy citrusolaj, az már önmagában sokat segít. Az izomgörcs elleni krém fájdalomcsillapító hatása többek között az ilyen típusú anyagoknak köszönhető.

Fontos összetevő lehet még a kúszó fajdbogyó olaj. Jótékony hatását a metil-szalicilát tartalmának köszönheti. Ez az anyag ugyanis enyhíti a feszességgel járó fájdalmat. Az izomgörcsöt nagyszerűen oldhatja a levendulaolaj és/vagy a bergamottolaj. Az izomgörcs elleni krém részeként a kúszó fajdbogyó olajnak az előbb említetten kívül más jótékony hatása is van.

Élénkíti a kezelt izmok helyi keringését. Ezzel melegíti, és ez által ellazítja azokat. Hasonló szerepet tölthet be az erdei fenyőtűolaj és a rozmaringolaj. Ha pedig ezek mindegyike helyet kap egy készítményben, akkor tökéletes csapatot alkotnak. Ám az izomgörcs elleni krém nem csak a bajban tehet jó szolgálatot.

Attól függetlenül is érdemes használni mondjuk egy alapos edzés után. Először is azért, mert így meg lehet előzni a terhelést követő túlzott feszességet. Meg egyébként is jólesik egy ilyen kellemes krém a fáradt végtagoknak, és az ember a kemény munka után megérdemli a kényeztetést, ugye? Így aki rendszeresen használja, elmondhatja, hogy az izomgörcs elleni krém egy igazán jó edzőtárs!