Milyen a profi növényi fehérjepor?

A vegetáriánusok és vegánok is gyakran döntenek a testépítés mellett, ami az esetükben kicsit nehézkes edzésforma lehet, hiszen nem fogyasztanak fehérjében gazdag húst, és az állati eredetű fehérje koncentrátumnak is nemet kell mondaniuk.

De aggódni nem kell, hiszen a növényi fehérjepor is remek megoldást jelenthet, ami bizony, ha jó minőségűről van szó, fel tudja venni a versenyt a manapság a piacot teljes mértékben uraló állati eredetű termékekkel. Az elmúlt években számos kutatás és teszt is bebizonyította, hogy a teljes szemekből készülő barna rizs fehérje azonos hatékonyságú az állati eredetű tejsavó fehérjével, már ami az izomnövekedést és a regenerációt illeti.

A vizsgálatot a neves, ezen a területen igazi szakértőnek tekinthető tampai egyetemen végezte. A speciális, két teszt elsőként igazolta, hogy a kizárólag növényi fehérjepor, amelyik a barna rizsre alapszik, igen előnyösnek bizonyul. Nyilván ennek nagyon örültek azok a húst és ebből készülő produktumokat nem fogyasztó személyek, akik nem akarnak lemondani a testépítésről.