Olcsó ingatlanok (nem csak) kispénzűeknek

olcso ingatlanok

Az olcsó ingatlanok minden eddiginél keresettebbek. A családalapítás előtt álló friss házasok vagy a szüleiktől elköltözni kívánó, önállóságra vágyó fiatal felnőttek szívesen fektetnének saját otthonba.

Manapság rendkívül nehéz lakáshoz jutni. Különösen akkor, ha nincs az embernek biztos (és vagyonos) családi háttere vagy nem olyan szerencsés, hogy örököljön egy házat. Ha Ön sem számíthat arra, hogy csak úgy az ölébe hulljon egy házikó tulajdonjoga, ideje olcsó ingatlanok után néznie!

nagyon olcso hazak

Nagyon olcsó házak: nem elérhetetlen álom többé

Ugyan a fővárosban és a megyei jogú városokban az ingatlanárak nem éppen kedvezőek, de megfigyelések szerint már nem emelkednek. A városi ingatlanárak stagnálása vagy kismértékű csökkenése figyelhető meg az utóbbi időszakban. A négyzetméterárak igencsak eltérően alakulnak, attól függően, hogy pontosan hol helyezkedik el az adott ingatlan. Míg a fővárosban 690.000 Ft körül alakult 1 négyzetméter ára, addig a kisebb városokban ez 300.000, a községekben pedig csupán 200.000 Ft.

Jó megoldás lehet tehát, ha a nagyvárosok agglomerációjában, de legalábbis a városoktól elérhető távolságban térképezi fel az olcsó ingatlan lehetőségeket. Ez nemcsak munkavállalás, de oktatás és szórakozás szempontjából is igen kedvező. Érdemes előre tájékozódni a közlekedési lehetőségektől. Az otthoni munka elterjedése és a zöldebb, családiasabb környezet igénye még inkább közelebb hozhatja Önt a falusi élethez.

Az otthonteremtési támogatások, a kedvező hitelkonstrukciók és a lakásfelújítási lehetőségek kihasználása most még elérhetőbbé teszi annak lehetőségét, hogy az Öné legyen az olcsó ingatlanok egyike.

Szép házak olcsón? Na még mit nem!

szep hazak olcson

Az ember szeretne rögtön igényes, felújított ingatlanba költözni. Olyanba, amelyiken nem szükséges további munkálatokat végezni, egyetlen feladat a birtokbavétel. Sajnos egy ház vagy szép vagy pedig olcsó, a kettő együtt a legritkább esetben valósul meg.

Ahogy mindenben, a szemet gyönyörködtető ingatlanok körében is akad azonban kivétel. Kis szerencsével ki lehet fogni egyedi, vissza nem térő ajánlatokat. Sokan szeretnének felújított, megkapó házuktól családi vagy egyéb okok miatt sürgősen és áron alul megszabadulni. Hogy ne maradjon le egy ilyen lehetőségről, böngéssze rendszeresen az olcsó ingatlanok eladását hirdető weboldalakat és internetes csoportokat! Jókor lenni jó helyen nem is olyan nehéz.

1 milliós házak zsebből

1 millios hazak

Ház mindössze 1 millióért?

Bár hihetetlenül hangzik, ennek bizony a fele sem tréfa. Nézzük, mihez kezdhet, ha van 1 millió Forint a zsebében és beruházna az olcsó ingatlanok egyikébe. Ennyi pénz nem sok, amikor házvásárlásról van szó, így ne is legyenek nagy igényei! Ennyiért egy pár négyzetméteres minigarzon lehet az Öné valamelyik hátrányos helyzetű településen vagy egy város kieső negyedében. Azonban, ha teret adna a kreativitásának, 1 millió Forintból kiválóan alakítható, üres házikók vásárolhatóak bizonyos kisebb településeken, amelyeket aztán kedvére újítgathat, tatarozhat. Érdemes a mobil és a könnyűszerkezetes házaknak is utánanézni, hiszen ezek valóban olcsó, de igényes kivitelezésű ingatlanok. Ha nem folyamatos tartózkodás céljából, hanem pihenésre keres ingatlant, egy horgászházat vagy hétvégi faházat, bizonyosan a magáévá tehet valamelyik kisebb tó partján ennyi pénzért.

Eladó nyaraló akár állandó lakhatásra is

elado nyaralo

Az olcsó ingatlanok vonatkozásában pedig szóba jöhet egy eladó nyaraló megvásárlása is, amit aztán a saját ízlésének megfelelően rendezhet be. Sőt, ha téliesített is, akár az év minden szakaszát ott töltheti, kiélvezve a természet közelségét. Hétvégi ház, nyaraló, zártkert megvásárlásakor azonban fontos kiemelni, hogy lakáshitelt nem adnak ilyen típusú ingatlanokra, valamint az otthonteremtési támogatások és kedvezmények sem vehetők rá igénybe.

Megjött a kedve az olcsó ingatlanok egyikének beszerzésére vagy sürgősen költöznie kell és nem áll rendelkezésére nagy költségvetés?

Egy kis leleményességgel, utánajárással és állandó tájékozódással az Öné lehet egy szerethető kis mézeskalács ház, bőven áron alul. Járjon mindig nyitott szemmel!