A szénhidrátmentes diéta nem lehetetlen

Mindenki szeretne karcsú alakot, azonban ennek elérése sokak számára gyötrő folyamat. Érdemes lenne valamelyik diéta kipróbálása, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy melyik lenne a megfelelő.

Jó hír, hogy vannak diéták mindenkinek: Atkins, szénhidrátmentes és vércsoport diéta. Azért fontos, hogy megtaláljuk a nekünk valót, mert ezáltal gyorsabban beindul a fogyás, valamint az elért testsúly könnyebben megtartható. Az Atkins diéta világszerte nagyon népszerű, lényege a lipolízis, azaz a zsírégetés beindítása a mérsékelt szénhidrátbevitel következtében. Ennek négy szakasza van, a bevezető szakasz, a folyamatos súlyvesztés, az előkészítő súlymegtartás és végezetül az élethosszig tartó súlymegtartás. A szénhidrátmentes diéta is biztos fogyást ígér, és viszonylag egyszerűen kivitelezhető.

A dietetikusok megfigyelték, hogy a táplálkozásunk szoros összefüggésben van a vércsoportunkkal, ezért úgy vélik, hogy a különböző vércsoportok más-más étrendet követelnek meg. Ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy immunrendszerünk védekezőképességét helyreállítsuk.