Tippek albérletet kereső oldalak használatához

alberlet kereso oldalak

Albérlet kereső oldalak tömkelege vár ránk, ha kiadó ingatlan után kutatunk.

Az alábbiakban utánajárunk, melyek azok a tényezők, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a választás során és megnézzük, melyek a legjobb albérlet kereső oldalak azoknak, akik nem szeretnének melléfogni.

Tippek kezdő albérlet keresőknek

Fontos kellő időt és energiát szánni az albérlet keresésére. A képek és a feltüntetett adatok ugyanis sokszor egyáltalán nem vagy nem teljesen fedik a valóságot. Gondoljunk csak bele, mi is a legszebb szobát fotóznánk, nem pedig a vizesedő vagy repedező falakat! Igaz? Az elemző szemlélet és a kritikus hozzáállás tehát alapvető.

legjobb alberlet kereso oldalak

Hogy mely adottságokat kell mérlegelni?

Az első és legfontosabb a kiadó lakás elhelyezkedése, távolsága a munkahelytől, iskolától.

Érdemes utánanézni, hogy tömegközlekedéssel miként érhető el, mennyire zajos és veszélyes az albérlet környéke. Ezt követően nézzük át magának a lakásnak a jellemzőit. Hányadik emeleten van, a társasház rendelkezik-e lifttel, van erkély, hogyan és mennyire fűthető az ingatlan? A rezsiköltségeknek se feledkezzünk el utánakérdezni, különösen a fűtés díja és a közös költség okozhat meglepetéseket.

Ha minden klappol, már csak a fizetés részleteiről kell megegyezni a tulajjal vagy a főbérlővel. A kaució mértéke és az albérleti díj fizetésének határideje, módja mindkét félnek kiemelkedő jelentőséggel bír. A felújítást kinek a büdzséje bánja? Kinek a feladata a rendszeres karbantartás, a kisebb javítások elvégzése? Ezek mind-mind olyan szempontok, amelyekkel kapcsolatban jó előre megállapodni a feleknek.

A tökéletes albérlet megtalálásának utolsó lépése nem más, mint a szerződéskötés.

Az alapvető adatoknak, a lakás adottságainak, a kaució mértékének és a fizetés feltételeinek írásba foglalása elengedhetetlen. Az albérleti szerződés tartalmazza azt is, hogy mennyi időre kerül kiadásra az ingatlan. Védi a felek jogait, meghatározza a kötelességeiket, tisztázza a jogi helyzetet. Nem érdemes tehát mellőzni a megkötését.

Hosszú távra kiadó lakások számos előnnyel

hosszu tavra kiado lakasok

Ha már kiadó lakás után kutatunk, érdemes hosszabb távban gondolkodni.

Ezt a tulajdonosok is jobban kedvelik. Számunkra, lakásbérlők számára is kiszámíthatóbb helyzetet teremt az, ha minimum 1-2 évre vesszük ki az ingatlant. A legtöbb kiadó lakást nem szívesen adják ki rövidebb időre, pár hónapos bérelhető lakásokat, apartmanokat zömében csak a nyaraló övezetekben találhatunk.

A legjobb albérlet kereső oldalak első kézből

Manapság, az internetet böngészve számos friss, képekben gazdag hirdetésre bukkanhatunk.

Az albérlet kereső oldalak nagy előnye, hogy a weboldalakon található kereső segítségével számos szempont szerint szűrhetjük a hirdetéseket.

Választhatunk például elhelyezkedés, alapterület, bérleti díj vagy különböző adottságok (erkély, lift, fűtéstípus) megléte alapján is. Extra tipp! Iratkozzunk fel az albérlet kereső oldalak hírleveleire, így azonnal értesülhetünk a legújabb kiadó lakásokról!

Ígéretünkhöz híven, jöjjön néhány ajánlott weboldal a teljesség igénye nélkül, amelyek a tapasztalatok alapján biztosan nem fognak csalódást okozni: olcsoalberlet.hu, ingatlan.com, alberletek.eu, koltozzbe.hu, rentigo.hu. Ezek mind-mind olyan albérlet kereső oldalak, amelyek bő adatbázissal és kiterjedt kereső funkcióval rendelkeznek.

Megfizethető albérlet itt is található

A fenti weboldalakon túl is van ám élet, ha kiadó lakást keresünk. A helyi lapokban gyakran olyan hirdetésekre lelhetünk, amelyeket sehol máshol nem hirdetnek meg, többnyire sajnos kép nélkül. A legnagyobb közösségi oldal albérlet kereső csoportjaiban vagy a Marketplace-en azonban naprakész hirdetéseket találunk, többnyire magánszemélyektől. Az apróhirdetésekkel foglalkozó oldalakat, így a jofogast.hu se maradjon ki, ha az albérlet kereső oldalak kerülnek képbe, hiszen ott is számos képes hirdetésre lehetünk figyelmesek.

Sok a nyűg és a tennivaló, unalmas a keresés az albérlet kereső oldalak valamelyikén? Fogadjunk fel egy ingatlanközvetítőt, aki lefutja helyettünk a kimerítő köröket! Ennek azonban sokszor busás ára van.

Állatbarát albérlet Budapest vonzáskörzetében a kis kedvenccel érkezőknek

Magunkkal vinnénk négylábú kedvenceinket is?

allatbarat alberlet budapest

A legtöbb kiadó lakás tulajdonosa egyenesen kizárja, hogy állattal költözzünk.

Hiszen sokan attól tartanak, hogy a háziállatok kárt tesznek a lakásban, bepiszkítják azt. Így nincs egyszerű dolga annak, aki a kedvencével költözne. Szerencsére vannak olyan állatbarát helyek, ahol szívesen látják a négylábúakat is. A Facebook egyik csoportjában például kifejezetten állatbarát albérleteket kínálnak, de a rentigo.hu oldalon is kiválaszthatjuk a „kutya megengedett”/”macska megengedett” opciót a keresés során. Kisállattal költözve igyekezzünk kertes ingatlant, de legalább alacsony szinten elhelyezkedő lakást választani. A kertvárosi, külvárosi részek szintén kedveltek az állattartók körében.

Jó és olcsó albérletet találni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A legjobb albérlet kereső oldalak segítségével gyorsan és könnyedén megtalálhatjuk álmaink kiadó lakását.