A dark web veszély és lehetőség egyben

dark web

Amikor az internet térhódító útjára indult, akkor sokan úgy vélték, hogy csak bűnözők fogják használni gonosz célokra. Az idő múlásával be lehetett látni, hogy nem éppen ez történt, hiszen a világ minden pontjára eljutott és milliók szörfölnek rajta napi szinten, leginkább cicás videókat keresve és megosztva egymással. Azért azt sem szabad kihagyni az igazságból, hogy ez csak a felszín.

Valóban ott van a dark web, ami egyértelműen az internet sötét oldala. Természetesen ez a téma is kicsit összetettebb, mint elsőre gondolnánk. Azt hihetnénk, hogy valóban a gonosz emberek gyülekező helye, amire még a neve is utal, de a dark web igazából ennél több. Tény, hogy az illegális dolgok főleg itt történik, mint például az adatok árulása.

Rengeteg felhasználó szolgáltat ki magáról akarva, akaratlan információkat, ami bizonyos cégeknek igen sokat ér. Érdemes tehát vigyázni. A dark web szinte bárkinek elérhető, amihez csak egy megfelelő böngészőre lesz szükség, amilyen a TOR. De a VPN használata sem maradhat el, ha nem akarjuk, hogy gyorsan ránk találjanak. Ezek birtokában pedig feltárulhat előttünk egy új világ.

Létezik jól megfizetett szövegíró munka?

Az interneten való munkakeresés gyakran vihet valakit zsákutcába. Mindenki ismeri már a termékeladásra ösztöntő MLM rendszereket, amik sokat ígérnek, de keveset adnak. Ezzel szemben, a szövegíró munka garantáltan nem zsákbamacska. Amikor megnyitunk egy weboldalt és elkezdjük azt böngészni, akkor gyakran rengeteg információt találunk.

Ugyanez igaz a különféle blogok felületére is. A jól megkomponált írásokat valakinek muszáj elkészítenie, nem magától születik. A szövegíró munka pontosan erről szól. Ha valakinek van jó képzelőereje, ugyanakkor tud meghatározott keretek között is gondolkodni, témákat fel- és átdolgozni, nem mellesleg helyesen írni, akkor jó eséllyel pályázhat a pozícióra.

A blogolás a modernkori újságírás egy sajátos módja. A szövegíró munka erre ugyanúgy kiterjed. Már csak az a kérdés, hogy megéri ez számodra? Amennyiben szeretsz írni, akkor kereshetsz ezzel pénzt. Összekötheted a kellemest a hasznossal és akár teljes fizetést vagy jó jövedelem kiegészítést láthatsz ebből!

Miért annyira népszerű a Google keresőoptimalizálás?

Az internet nagyon sok kaput kitár az ember előtt és a cégek is nagy örömmel használják. A kereskedelem egy új színtere ez, amiben komoly szerep jut a Google keresőoptimalizálás részére. A neves keresőmotor lényege, hogy eljuttassa a megfelelő információkat azokhoz, akiknek arra szükségük van.

De vajon lehet manipulálni? Amikor valaki indít egy új oldalt, akkor a hatalmas digitális zajban esélye sincs eljutni az általa preferált célcsoporthoz. A Google keresőoptimalizálás az egyetlen olyan lehetőség, ami képes megnyitni a kapukat.

A Google speciális programokat, úgynevezett botokat használ a net feltérképezésére. A cél, hogy ezek figyelmét felkeltsük, de pozitív értelemben. Amennyiben ez sikerül, akkor az oldal indexelve lesz és ilyen formában játékba kerül a konkurensekkel szemben. A Google keresőoptimalizálás egy külön szakma, amit megéri szakemberekre bízni, mert rossz kezekben többet árthat, mint használ.