Régen és most is szórakoztak, csak egy kicsit másként

A nyolcvan feletti generáció emlékeiben még most is él a vasárnapi bálok hangulata, sokan ott találkoztak a leendőbeli feleségükkel, első szerelmükkel. Hogyan szórakoznak a mai fiatalok? Érdemes egy összehasonlítást tenni, hogy miként szórakoztak a fiatalok régen és most.

Régen, a két világháború között, a nagyapáink és nagyanyáink fiatalkorában nagyon szigorú etikett mellett lehetett szórakozni. A falusi hagyományokat szigorúan betartandó, lakodalom, keresztelő, fonó és néhány bálon kívül nem volt alkalom a szórakozásra.

A fiatalok, ha találkozni akartak, a kerítésen keresztül beszélgettek, a lányos szülő féltő, olykor szigorú árnyékában. A városon egy kicsit felszabadultabb volt a helyzet, de ott is szigorúan csak kísérőkkel jelenhettek meg a fiatalok a rendezvényeken. Ennek ellenére boldogak voltak és tisztelték egymást, a szüleiket és a hagyományokat. Most?

A fiatalok éjszaka 12 körül indulnak a diszkóba szórakozni, hajnalig izzadnak, tombolnak, másnap pedig nem tudnak magukba életet verni 11 óráig. Teljesen felborult az életvitelük, megzavarodott a helyük a társadalomban. Ha beülnek egy kávéra, nem egymásra, hanem a kütyüjükre figyelnek. Régen és most is szórakoztak, de menyire különbözően…